Hodnocení strategického plánu magistrátu města Pardubic - Zábrodský, František (Univerzita Pardubice, 2006)
Tato bakalářská práce je tématicky zaměřena na strategické plánování ve veřejné správě. V první kapitole, což je část teoretická, je vysvětlena problematika strategického plánování v ČR, základní pojmy, specifika a funkce. V druhé části je charakterizován Pardubický region a strategická vize města Pardubice. Třetí část práce je věnována analýze a zhodnocení strategického plánu a to především kritické oblasti Lidských zdrojů. Ve čtvrté kapitole je několik vlastních doporučení pro další období. V závěru práce jsou shrnuty poznatky týkající se těchto témat.

This thesis concerns on the strategic planning in public administration. In the first chapter, which is a theoretical part, there are explained some problems of strategic planning, basic concepts, specific issues and functions. In the second part is characteristic of Pardubice region and strategic vision of Pardubice city. The third part is concentrated on analysis and evaluation of the strategic plan. The main attention is paid to critical area human resources. In the end of the thesis a summary of results is given.
Evaluation of the Pardubice city strategic plan
Keywords: Strategy; strategic operating; Strategic Management; Strategic Planning; global aims; analyse; Evaluation; Strategie; Strategické řízení; Strategický management; strategické plánování; globální cíle; Analýza; hodnocení