Potenciál fotokatalytického rozkladu amoniaku - Daňhel, Rostislav (Univerzita Pardubice, 2018)
Bakalářská práce se zabývá problematikou fotokatalyzátorů La-TiO2. V rámci experimentální práce je řešena příprava těchto materiálů s obsahem lanthanu od 0,2 hm.% do 2e hm.% a jejich charakterizace s ohledem na strukturní vlastnosti (XRD a Ramanova spektroskopie), optické vlastnosti (DR UV/VIS spektroskopie) a chemické složení (XRF spektroskopie). V rámci literární rešerše je pozornost zaměřena na fotokatalytický rozklad amoniaku, zejména pak na rozbor studovaných fotokatalyzátorů a reakční podmínky.
Evaluation of the photocatalytic decomposition of ammonia
Keywords: La-TiO2 fotokatalyzátory; fotokatalytický rozklad amoniaku; Rentgenová difrakční analýza; Ramanova spektroskopie; DR UV/VIS spektroskopie; La-TiO2 photocatalysts; photocatalytic decomposition of ammonia; X-ray diffraction analysis; Raman spectroscopy; DR UV/VIS spectroscopy