Karcinom děložního čípku, možnosti léčby - Khymynets, Mariya (Univerzita Pardubice, 2023)
Bakalářská práce se věnuje problematice, která se týká onemocnění nádorem děložního čípku. Práce se skládá ze dvou částí, a to z části teoretické a praktické. Část teoretická se zaměřuje na popisnou anatomii ženských pohlavních orgánů, rizikové faktory, příznaky, diagnostiku, prevenci a v neposlední řadě možnosti léčby tohoto onemocnění. Praktická část se věnuje popisné statistice souboru pacientek s tímto onemocněním. Jedná se o pacientky, u nichž je toto onemocnění již v pokročilém stádiu.
Cervical cancer, possibility treatments
Keywords: rakovina děložního hrdla; prevence cervixu; léčba rakoviny děložního hrdla; rizikové faktory rakoviny cervixu; cervical cancer; cervix prevention; cervical cancer treatment; cervical cancer risk factors