Program pro testování normality číselných dat - Vladyka, Lukáš (Univerzita Pardubice, 2017)
Diplomová práce se zaměřuje na vyhodnocování normality / nenormality jednorozměrných číselných dat o rozsahu do 1 000 bodů. Pro vyhodnocení je vytvořen program, který disponuje grafickým rozhraním. V tomto grafickém rozhraní se provádí testování jednorozměrných číselných dat, která se porovnávají s daty z renomovaných programů a zjišťují se tak odchylky. Závěrem diplomové práce je vyhodnocení odchylek při testování normality / nenormality jednorozměrných číselných dat.
Program for Testing Normal of Numerical Data
Keywords: normalita dat; jednorozměrná číselná data; Data normality; Univariate numerical data