Izolace a stanovení antioxidantů v rostlinách - Borovská, Kateřina (Univerzita Pardubice, 2008)
Tato práce je zaměřena zejména na popis antioxidantů, jejich strukturu a výskyt. Dále se zabývá izolací antioxidantů pomocí extrakčních technik a jejich analýzou. Na závěr je popsán vliv antioxidantů na lidské zdraví.
Isolation and determination of antioxidants in plants
Keywords: Antioxidanty; rostliny; extrakční techniky; Antioxidants; plants; extraction techniques