Amplifikace a izolace plazmidových vektorů v Escherichia coli - Jelínková, Jitka (Univerzita Pardubice, 2013)
Tato práce popisuje základní charakteristiky plazmidů jako nosičů DNA, dále zkoumá metody amplifikace a izolace plazmidové DNA v hostitelských buňkách bakterie Escherichia coli, přípravu kompetentních buněk E. coli a metody transformace. Předmětem výzkumu je i vliv kapalných obohacených médií na průběh a výtěžnost amplifikace plazmidů a kvantitativní měření koncentrace a ověření čistoty izolované plazmidové DNA.
Plasmids amplification and isolation of plasmid vectors in Escherichia coli
Keywords: plazmidová DNA; kompetentní kmeny Escherichia coli; transformace; amplifikace; izolace; gelová elektroforéza; plasmid DNA; competent strains of Escherichia coli; transformation; amplification; isolation; gel electrophoresis