Příprava substituovaných 2-fenyl-3-methyl-3H-chinazolin-4-thionů - Rosa, Pavel (Univerzita Pardubice, 2001)
Byly připraveny substituované 2-benzoylamino-N-methylbenzamidy respektive substituované 2-benzoylamino-N-methylthiobenzamidy. Cyklizací ve vodných roztocích hydroxidu sodného byly připraveny z první uvedené sloučeniny substituované 2-fenyl-3-methyl-3H-chinazolin-4-ony, z druhé sloučeniny v methanolických roztocích methanolátu sodného substituované 2-benzoylamino-N-methylthiobenzamidy.
Preparation of substituted 2-phenyl-3-methyl-3H-quinazolin-4-thiones
Keywords: 2-fenyl-3-methyl-3H-chinalozin-4-thiony; 2-benzoylamino-N-methylthiobenzamidy; cyklizace