Poruchy příjmu potravy - informovanost a prevence u studentů středních škol - Fidlerová, Kristýna (Univerzita Pardubice, 2013)
Bakalářská práce je zaměřena na problematiku poruch příjmu potravy. Teoretická část práce se zabývá historií poruch příjmu potravy, charakteristikou jednotlivých typů onemocnění, prevencí, léčbou a edukací, jež sehrává významnou roli v empirické části. Empirickou část tvoří analýza dvoufázového výzkumného šetření dotazníkovou metodou v kombinaci s edukační metodou ve formě přednášky. Studentům byl předložen dotazník k vyplnění, poté následovala edukace a s měsíčním odstupem následovalo opětovné šetření. Data byla porovnávána v jednotlivých analýzách dotazníkových položek. U studentů vybraných středních škol byly zjištěny, teoretické znalosti, názory, postoje a životní zkušenosti k danému tématu.
Eating Disorders - information and prevention of secondary school students (pre-test education, post-test)
Keywords: poruchy příjmu potravy; mentální bulimie; mentální anorexie; edukace; adolescenti; prevence; eating disorders; mental bulimia; mental anorexia; education; adolescents; prevention