Komparace struktury územní samosprávy a jejího financování v České a Slovenské republice - Bezová, Barbora (Univerzita Pardubice, 2006)
Záměrem této práce je porovnat strukturu územní samosprávy a jejího financování na území České a Slovenské republiky. Práce popisuje strukturu územní samosprávy v České a Slovenské republice. Následuje část věnovaná problematice financování územní samosprávy v obou zemích. V poslední kapitole je uvedena výsledná komparace.
Comparison of the Territorial Autonomy System and its Financing in the Czech and Slovak Republic
Keywords: Territorial autonomy; Financing of Territorial autonomy; Czech Republic; Slovak Republic; Územní samospráva; financování územní samosprávy; Česká Republika; Slovenská republika