Automatické testování GUI aplikací - Sahliger, Radek (Univerzita Pardubice, 2023)
Bakalářská práce se zabývá vytvářením testovacích skriptů pro různé aplikace s grafickým uživatelským rozhraním. Úkony, které provádí uživatel, se simulují za pomoci nástrojů, které provádí klikání myší a stisky kláves. V této práci jsem vytvářel skripty se dvěma nástroji. Prvním je nástroj xdotool, který lze využívat v terminálu operačního systému, či vytvářet bash skripty, které využívají tento nástroj. Druhý nástroj využívá skriptovací jazyk Python a knihovnu PyAutoGUI. Tyto nástroje fungují na velmi podobné bázi, ale každý má svoje výhody a nevýhody.
Automatic testing of GUI applications
Keywords: grafické uživatelské rozhraní; Linux; Bash; Python; PyCharm; Visual Studio Code; aplikace; PyQT5; Qt Designer; xdotool; PyAutoGUI; Xdo; graphical user interface; Linux; Bash; Python; PyCharm; Visual Studio Code; application; PyQT5; Qt Designer; xdotool; PyAutoGUI; Xdo