Stanovení nízkých koncentrací trinitrotoluenu obsaženého ve vodných vzorcích a analýza zplodin vznikajících při spalování střelivin - Gollová, Lucie (Univerzita Pardubice, 2004)
Práce se zabývá stanovením trinitrotoluenu ve vodných vzorcích a využitím mikroextrakce tuhou fází k jeho izolaci. Dále je zaměřena na identifikaci látek po spálení střelivin různými způsoby. Následná analýza extraktů byla realizována pomocí GC/MS.
Determination of low concentration trinitrotoluene in water samples and analysis of propellants combustion products
Keywords: Mikroextrakce tuhou fází; extrakce tuhou fází; trinitrotoluen; plynová chromatografie; bezdýmé prachy; tuhé pohonné hmoty