Současné postavení učitele a problém autorit - Chaloupková, Vendula (Univerzita Pardubice, 2013)
Bakalářská práce se zaobírá postavením učitelů ve společnosti a problémem autorit. Skládá se z teoretické a praktické části. Teoretická část se zaměřuje především na autoritu, osvětlení tohoto pojmu a přiblížení základní problematiky, která s pojmem souvisí. Zaměřuje se na autoritu učitelů a školního prostředí. Praktická část zkoumá, zda se učitelé cítí být v dnešní době ze strany společnosti vnímáni jako autorita. Kvalitativní výzkum byl realizován formou dotazníkového šetření.
Teachers´Present Position and Authorities´Issue
Keywords: autorita; učitelé; škola; kázeň; authority; teachers; school; discipline