Analýza hospodaření nestátní neziskové organizace - Baliharová, Barbora (Univerzita Pardubice, 2022)
Cílem bakalářské práce je analyzovat hospodaření vybrané nestátní neziskové organizace. První část práce je věnována teoretickému a právnímu vymezení nestátních neziskových organizací a možnostem jejich financování. V druhé části je představena vybraná organizace, u které je následně provedena analýza jejího hospodaření. Na základě provedené analýzy jsou stanoveny závěry a doporučení pro zlepšení hospodaření organizace.
Analysis of economy of a non-state non-profit organization
Keywords: nestátní neziskové organizace; neziskové sektory; analýza hospodaření; místní akční skupiny; non-governmental non-profit organizations; non-profit sectors; analysis of economy; local action groups