LGBT komunita v romském etniku - Vodenka, Lukáš Vojtěch (Univerzita Pardubice, 2016)
Tématem práce je identifikace LGBT komunity v romském etniku. Především se snaží porozumět LGBT lidem žijících jako Romové v romské společnosti a pokládá otázky ohledně života těchto lidí v kontextu mj. s rituální čistotou Romů. Toto téma je velmi neprobádané, a proto je plné otázek nejen toho charakteru. Práce je rozdělena do několika kapitol, kde teorie a praxe nejsou striktně odděleny. Podstatnou část práce tvoří poznatky, které vycházejí z rozhovorů a ze zúčastněného pozorování v terénu.
LGBT Community in Romani Ethnic Group
Keywords: LGBT; homosexualita; coming out; degeš; rituální čistota; Romové; homosexuality; degesh; ritual purity; Romani