Analýza hospodaření neziskové organizace jako nástroj prevence porušování rozpočtové kázně - Krejcarová, Tereza (Univerzita Pardubice, 2020)
Záměrem práce je analýza hospodaření vybrané neziskové sportovní organizace, se zaměřením zejména na proces sestavování a čerpání rozpočtu a na problematiku čerpání dotací v rámci dané organizace. Dále jsou v práci kontrolní mechanismy v účetnictví organizace, které by měly sloužit jako nástroj prevence porušování rozpočtové kázně.
Analysis of the management of a non-profit organization as an instrument to prevent violations of budgetary discipline
Keywords: neziskové organizace; analýza hospodaření; rozpočtová kázeň; účetnictví; non-profit organization; analysis of economy; budgetary discipline; accountancy