Asistent pedagoga v mateřských školách u dětí s podpůrnými opatřeními - Rákosníková, Denisa (Univerzita Pardubice, 2023)
Bakalářská práce se bude zabývat prací asistenta pedagoga u dětí s podpůrnými opatřeními, které navštěvují mateřskou školu. Práce bude rozdělena na teoretickou a praktickou část. První část bude teoretická a bude rozdělena do kapitol, kde se rozebere práce asistenta pedagoga a jeho historie. Jedna z dalších kapitol bude pojednávat o legislativním ukotvení asistenta pedagoga. Poslední kapitola zabývající se teorií bude kapitola věnovaná podpůrným opatřením a jejich rozdělení. Praktická část bude zaměřena na zjištění, jak vypadá běžný den asistenta pedagoga a co vše je s takovým dnem spojeno. Pro výzkumné šetření bude použito kvalitativní šetření za pomoci rozhovoru.
Teaching assistant in kindergartens for children with support measures
Keywords: asistent pedagoga; podpůrná opatření; žáci se speciálními vzdělávacími potřebami; legislativa; individuální vzdělávací plán; teaching assistant; support measures; pupils with special educational needs; legislation; individual education plan