Partnerství veřejného a soukromého sektoru - Vašátko, Radek (Univerzita Pardubice, 2006)
Ve své diplomové práci se zabývám partnerstvím veřejného a soukromého sektoru. Úvodní část zaměřuji na vysvětlení tohoto pojmu. Uvádím potenciální přínosy, rizika a formy spolupráce se soukromým sektorem. Stručně popisuji roli Evropské unie v procesu PPP a stav implementace této metody do činností tradičně zajišťovaných veřejným sektorem v České republice. Ve speciální části, kterou strukturuji do tří částí, popisuji realizované PPP projekty v různých sektorech.a zkušenosti získané z těchto projektů. V závěru mé DP uvádím souhrn všech provedených ekonomických deskripcí a doporučení pro úspěšné PPP.
Public - private partnership
Keywords: partnership; Risk; added value; concession; financial comparator; public infrastructure; partnerství; Riziko; přidaná hodnota; koncese; finanční komparátor; veřejná infrastruktura; PPP centrum