Metody rekuperace kyselin z mořících lázní - Krušinová, Aneta (Univerzita Pardubice, 2013)
Tato bakalářská práce se zabývá metodami regenerace kyselin z mořících lázní. První část je věnována stručnému přehledu úpravy povrchu kovů. V dalších částích jsou popsány typy kyselých mořících lázní a likvidace vyčerpaných mořících lázní. V hlavní části jsou uvedeny nové technologie pro zpracování mořících lázní. Poslední část zahrnuje informace o výhodách a nevýhodách jednotlivých procesů z ekonomického a ekologického hlediska.
Methods for recovery of acid pickling baths
Keywords: moření kovů; kyselina sírová; kyselina chlorovodíková; kyselina dusičná/fluorovodíková; regenerace kyselin; pickling of metals; sulfuric acid; hydrochloric acid; nitric acid/hydrofluoric; acid regeneration