Analýza alkoholických nápojů - Jezberová, Lucie (Univerzita Pardubice, 2013)
Tato bakalářská práce je věnována alkoholickým nápojům a alkoholům jakožto hydroxyderivátům. Vysvětluje výrobu alkoholů i alkoholických nápojů. Dále popisuje stanovení chemických látek v alkoholických nápojích. Zabývá se methanolem a ethanolem.
Analysis of alcoholic beverages
Keywords: methanol; ethanol; lihovina; alkoholické nápoje; methanolová aféra; methanol; ethanol; liquor; alcohol; methanol affair