Dopad Smlouvy o přistoupení ČR k EU v oblasti zemědělství na ČR - Novák, Jan (Univerzita Pardubice, 2011)
Tato práce je zaměřena na změny zemědělství České republiky způsobené vstupem do Evropské unie. Práce popisuje porevoluční situaci v českém zemědělství a předvstupní období. Dále pak samotný vstup České republiky do Evropské unie a přístupové jednání. Jsou zmíněné také předvstupní programy podpory zemědělců EU. Nakonec je podáno hodnocení změn šest let po vstupu do EU.
Impact of adhesion of the Czech republic to Evropean union in sphere of agriculture in the Czech republic
Keywords: zemědělství; dotace; Evropská unie; Společná zemědělská politika; Česká republika; agriculture; subsidies; European union; Common agricultural policy; Czech republic