Systémy řízení a jejich úloha při budování udržitelného podniku - Vyvialová, Tereza (Univerzita Pardubice, 2025)
Bakalářská práce je věnována podnikovým systémům řízení se zaměřením na jejich roli v budování udržitelného podniku. Zabývá se tím, zda a jak systémy řízení - konkrétně systém řízení kvality, environmentu a bezpečnosti - přispívají k naplňování principů udržitelného rozvoje v podnikovém prostředí. V praktické části je na základě kvalitativního výzkumu analyzováno a porovnáno, jak k udržitelnosti přistupují dva konkrétní podniky. Výsledky ukazují, že přístup podniků k naplňování udržitelnosti i význam systémů řízení se liší.
Management systems and their role in building a sustainable enterprise
Keywords: podniková udržitelnost; systémy řízení; kvalita; bezpečnost práce; životní prostředí; corporate sustainability; management systems; quality; occupational safety; environment