Programový systém OKpráce a Integrovaný portál MPSV - jejich využití MPSV, úřady práce a veřejností - Šimková, Zdenka (Univerzita Pardubice, 2008)
Bakalářská práce se zabývá implementací a využíváním aplikačního programového vybavení "OKpráce", který tvoří základní část Informačního systému služeb zaměstnanosti a je využíván Správou služeb zaměstnanosti Ministerstva práce a sociálních věcí (MPSV), na úřadech práce a prostřednictvím "Integrovaného portálu MPSV" také veřejností. Nejprve jsou vysvětleny základní pojmy, popsán vývoj informačních systémů dle metodiky MDIS, informační systémy veřejné správy a charakterizován současný stav informačních systémů a registrů MPSV. Další část je zaměřena na strukturu IS "OKpráce", uživatele systému a jeho vývoj, který je dokumentován na časové ose. Prostřednictvím dotazníkového šetření a dalších zdrojů je zjišťována spokojenost klíčových uživatelů (firem a občanů) se službami portálu MPSV. Závěrem je provedeno zhodnocení využívání aplikace, jsou identifikovány nedostatky a navržena opatření k jejich odstranění.
Software OKpráce and Integrated Portal MoLSA their usage by MoLSA, employment offices and public
Keywords: Information Systems; Integrated Portal of MoLSA; users; companies; citizens; Satisfaction; OKpráce; Informační systémy; Integrovaný portál MPSV; uživatelé; firmy; občané; Spokojenost