Výkonná elektrická lokomotiva pro koridorové tratě - Corradini, Pavel (Univerzita Pardubice, 2004)
Práce se zabývá návrhem konstrukčních uzlů -pojezdu, brzdy a kabiny strojvedoucího - elektrické lokomotivy tak, aby vyhověly aktuálnímu zadání ČD. Dále je provedeno srovnání již používaných a v současnosti vyráběných vozidel z hlediska trakční mechaniky při vozbě vlaků osobní i nákladní dopravy.
Design of powerful electric locomotive for main routes
Keywords: elektrické lokomotivy; trakční vozidla; trakční chrakteristiky; pojezd; konstrukční prvky