Lidská religiozita v pohledu moderní neurovědy v pracích Františka Koukolíka - Málek, Lukáš (Univerzita Pardubice, 2010)
Práce je zaměřena na lidskou religiozitu a možnosti neurovědy při jejím zkoumání. František Koukolík se snaží ukázat na problémy interpretace, religiózních stavů z pohledu přírodních věd. Některé věci jde zkoumat pomocí přírodních věd, další věci na to nejsou ještě zralé a dnešní přístrojový aparát na to nemá možnosti, ale v budoucích letech se můžeme dočkat dalších poznatků provedených moderní neurovědou ve spolupráci s dalšími obory vědecké oblasti, jako je např. religionistika. Je, ale věnována i knihám, vědeckým rozborům, úvahám a názorům na lidskou religiozitu z pohledu moderní neurovědy, které sesbíral ve svých knihách MUDr. Koukolík.
Human religiosity in the light of modern neuroscience in work of František Koukolík
Keywords: mem; deprivant; religiozita; neurovědy; vědomí; logické klamy; mozek; deprivant; religion; neuroscience; mind; logical fallacys; brain