Manažerské kompetence staniční sestry - středního článku řízení v organizaci - Ďuráčová, Lenka (Univerzita Pardubice, 2012)
Diplomová práce na téma "Manažerské kompetence staniční sestry - středního článku v řízení" je rozdělena na dvě velké části. Teoretická část popisuje systém vzdělávání, motivaci, management, osobnost manažera a jeho psychologii. Průzkumná část popisuje sběr dat získaných kvantitativní metodou. Kvalitativní výzkum probíhal pomocí rozeslaného online dotazníku. Stanovené hypotézy jsou ověřeny pomocí statistických vzorců. V závěru práce je uvedené celé zhodnocení výzkumu.
Managerial competencies of nurse - the middle management of the organization
Keywords: vzdělávání; manažeři; management; kompetence; staniční sestry; education; managers; management; kompetence; head nurses