Regionální politika EU a předvstupní pomoc z programu SAPARD - Vavrová, Hana (Univerzita Pardubice, 2003)
Práce je zaměřena na charakteristiku cílů a iniciativ regionální politiky EU, vymezení územních jednotek, zdroje financování. Zabývá se formami předvstupné pomoci (PHARE, ISPA, SAPARD). Popisuje projekt realizovaný v Rychnově nad Kněžnou.
Regionl policy of the European Union and the SAPARD pre-accession aid
Keywords: Regionální politika; Strukturální fondy; Regionální rozvoj; Evropská Unie; strukturální politika; podpůrné programy; PHARE; ISPA; program SAPARD