Modul řízení otáček ventilátoru - Hladík, Pavel (Univerzita Pardubice, 2012)
Bakalářská práce se zabývá návrhem, tvorbou a testováním modulu regulace otáček ventilátoru k dynamometru pro zatěžování spalovacích motorů. Modul bude zapojen do systému řízení dynamometru přes sběrnici CAN. Modul bude ovládat frekvenční měnič, ke kterému je připojen ventilátor chlazení měřeného objektu (motocykl či samostatný motor).
Module of control fan speed
Keywords: frekvenční měniče; dálková ovládání; ventilátory; mikrokontroléry; D/A převodník; CAN; frequency convertors; remote controls; fans; microcontrollers; D/A converter; CAN