Měření a vizualizace hlukové zátěže - Novotný, Karel (Univerzita Pardubice, 2023)
Tato práce se zaměřuje na vhodný způsob pro sběr a vizualizaci zvukových dat. Hlavním cílem práce je vytvořit a implementovat algoritmus pro sběr a vizualizaci zvukových dat získaných za využití mobilních telefonů a konkrétní aplikace určené pro měření hluku. První část práce je zaměřena na obecné definice hluku a jeho negativních vlivů na okolí. Dále popisuje zájmovou oblast a nejčastěji využívané metody měření hluku. Ve druhé části je podrobněji popsán navržený způsob určený pro měření hladiny hluku širokou veřejností, samotný sběr dat a jejich vizualizace v GIS.
Measurement and visualization of noise load
Keywords: hlukové znečištění; GIS; měření hluku; Noise Capture; mobilní aplikace; noise pollution; GIS; noise measurement; Noise Capture; mobile app