Duševní nemoc a náboženství (Role náboženství u psychotických onemocnění) - Motl, Jiří (Univerzita Pardubice, 2008)
Tato diplomová práce se zabývá vztahem náboženství a psychotických onemocnění. A to speciálně psychózami u věřících, nebo přímo psychózami s religiózními obsahy. Ukazuje, v jakém smyslu je věřící pacient specifický a k jakým problémům může docházet během léčby.
Mental disorders and religion (Role of religion in psychotic disorders)
Keywords: psychóza; Náboženství; Duševní nemoci; schizofrenie; psychiatrie; psychoterapie; psychologie; psychosis; Religion; mental disorder; schizophrenia; psychiatry; psychotherapy; Psychology