Daňové úniky - nadměrné odpočty DPH - Poulová, Valerie (Univerzita Pardubice, 2002)
Autorka se v práci věnuje problematice daně z přidané hodnoty a daňovým únikům vzniklým na této dani. Poukazuje na nejčastější daňové úniky a na možnosti jejich řešení, zabývá se zejména daňovou kontrolou prováděnou finančním úřadem.
Tax evasion - excessive deduction of DPH
Keywords: trestní právo; Daně; daň z přidané hodnoty; daňové úniky; kontrolní úřady