Uhlíkové tištěné elektrody modifikované chitosanem pro přípravu enzymových biosenzorů - Kostelníková, Anna (Univerzita Pardubice, 2018)
Tato diplomová práce se zabývá studiem chitosanem modifikovaných, uhlíkových, tištěných elektrod s možným uplatněním při konstrukci enzymových biosenzorů na bázi oxidáz. Teoretická část práce je zaměřena na popis vlastností chitosanu, jeho výrobu, přípravu uhlíkových tištěných elektrod a možnosti jejich modifikace. Několik kapitol je věnováno biosenzorům, jejich základnímu rozdělení a principu. V experimentální části jsou studovány uhlíkové tištěné elektrody modifikované chitosanem a mediátorem elektronového přenosu a jejich vliv na elektrochemické vlastnosti těchto elektrod.
Screen-printed carbon electrodes modified with chitosan for preparation of enzyme biosensors
Keywords: citosan; uhíkové tištěné elektrody; moifikace; enzymové biosenzory; chronoamperometrie; chitosan; screen printed carbon electrodes; modification; enzyme biosensors; chronoamperometry