Inteligence - Lejsková, Pavla (Univerzita Pardubice, 2006)
Závěrečná práce je zaměřena na pojem inteligence, její zkoumání, vývoj měření inteligence, ale věnuje se také problematice inteligence ve školním vyučování a dále racionalitě ve školním vyučování.
Keywords: inteligence; IQ; inteligenční kvocient; myšlení; umělá inteligence