Podniková diagnostika - Betlachová, Michaela (Univerzita Pardubice, 2006)
Tato bakalářská práce se na základě teoretických poznatků zabývá podnikovou diagnostikou. V prvních čtyřech kapitolách jsou uvedeny základní charakteristiky podniku od založení až po ukončení činnosti v návaznosti na podnikovou diagnostiku. V páté části této práce jsou rozebrány hlavní funkční oblasti podniku, ve kterých se nejčastěji provádějí diagnózy za účelem zjištění a odstranění nepříznivých jevů, které mohou nastat v dané organizaci. Doporučený metodický postup pro tvorbu podnikové diagnostiky je popsán v poslední části práce.
Business diagnostics
Keywords: Diagnosis; Corporations; Environment; Financial analysis; methodical procedures; diagnózy; podniky; prostředí; finanční analýzy; metodické postupy