Optimální model Hub and Spoke pro přepravu zásilek na paletách v České republice - Šafář, Jiří (Univerzita Pardubice, 2016)
Diplomová práce řeší sestavení optimálního modelu Hub and Spoke v České republice na základě datových podkladů od společnosti MD logistika, a. s. Využití software a znalostí z dosavadního studia jsou hlavními faktory pro naplnění cíle diplomové práce, kterým je optimální umístění hubu (dep) pro paprskový model Hub and Spoke. Na základě analýzy, která bude provedena formou dotazníků, telefonické komunikace, osobního jednání apod., bude vyhledání potenciálních zájemců, tj. dopravce, kteří by měli zájem o zapojení se do sítě, a potenciálních zákazníků, kteří budou mít zájem o nabízené služby (přeprava non-food a potraviny se všemi teplotními režimy). Práce je rozdělena na část teoretickou a aplikační, neboli praktickou.
Optimal Hub and Spoke model for pallets shipping in the Czech Republic
Keywords: paleta; rychloobrátkové zboží; depo; svoz; rozvoz; MD logistika; Hub and Spoke; pallet; Fast-moving consumer goods; depot; collection; distribution; Pall-Ex