Náboženství a ekonomika: Vliv Islámu na ekonomiku - Krajícová, Jarmila (Univerzita Pardubice, 2010)
Bakalářská práce se zabývá problématikou islámského náboženství a jeho vlivu na chod ekonomiky státu. Obsahem práce je analýza Islámu z pohledu institucionální ekonomie - teoretické vymezení pojmů, Islámu a jeho místo v současném globalizovaném světě, vlivu Islámu na ekonomiku - analýza na příkladu Saúdské Arábie a ženských práv v islámském světě.
Religion and economy: Islamic impact in economy
Keywords: Islám; Saúdská Arábie; islámské bankovnictví; islámské tradice a zvyky; ženská práva; Islam; Saudi Arabia; Islamic banking; Islamic customs and traditions; women's rights