Komparace chápání pojmů u sociálních pracovníků, jejich klientů a pracujících mimo sociální sféru - Laštovičková, Radka (Univerzita Pardubice, 2016)
Tato práce se zabývá tím, jak sociální pracovníci, jejich klienti a lidé pracující mimo sociální sféru chápou vybrané pojmy. Teoretická část pojednává o tématech souvisejících se sociálními službami a sociálními pracovníky. Praktická část obsahuje komparaci chápání vybraných pojmů, jako například budoucnost, vztahy, stres, u tří skupin respondentů (sociální pracovníci, jejich klienti a lidé pracující mimo sociální sféru). Výzkum je realizován metodou sémantického diferenciálu. Cílem práce je zjistit, jaké rozdíly jsou v chápání pojmů u zmíněných skupin lidí, a zda toto chápání pojmů ovlivňuje to, v jaké skupině lidí se jedinec nachází.
Comparison of the understanding of the concepts of social workers, their clients and working outside the social sphere
Keywords: sociální služby; sociální pracovníci; syndrom vyhoření; etický kodex; klienti; pojmy; social services; social workers; burn-out effect; Code of ethics; clients; concepts