Využití druhotných materiálu při výstavbě liniových staveb - Dlouhý, Petr (Univerzita Pardubice, 2015)
Diplomová práce se zabývá problematikou užití druhotných materiálů při budování liniových staveb v dopravním stavitelství. Práce bude rozdělena na dvě hlavní části - teoretický úvod a praktickou část. V teoretické části bude provedena rešerše běžně používaných materiálů, které se používají při výstavbě liniových dopravních staveb. Praktická část bude zaměřena na zkoušku bobtnavosti. Cílem práce bude ověřit bobtnavost popílkového stabilizátu.
Use of secondary materials in the construction of linear structures
Keywords: stabilisate; spoil loose material; fluid ash; steel slag; slag; gypsum; secondary raw materials; building demolition waste; highway; construction; earth construction; environmental risks; soundness; swelling; permeability; stabilizát; hlušinová sypanina; fluidní popílky; ocelářská struska; škvára; energosádrovec; druhotné suroviny; stavební demoliční odpad; dopravní stavitelství; zemní těleso; ekologická rizika; objemová stálost; bobtnavost; propustnost