Designing educational programmes in ELT - Bradíková, Eva (Univerzita Pardubice, 2008)
Hlavní náplní této diplomové práce je zmapování českých kurikulárních dokumentů a popis procesu tvorby vzdělávacího programu. V teoretické části je pozornost soustředěna na rozbor různých teoretických přístupů k tvorbě programu a sylabu. Pozornost je věnována roli učitele anglického jazyka při tvorbě školního vzdělávacího programu a na faktory, které učitele během procesu ovlivňují. Praktická část je koncipována jako případová studie procesu tvorby školního vzdělávacího programu pro vzdělávací obor anglická konverzace. V této praktické části analyzuji, reflektuji a vztahuji k teoriím nastíněných v teoretické části každou z pěti základních částí procesu tvorby školního vzdělávacího programu tak, jak byla vnímán mnou i dalšími učiteli anglického jazyka.
Tvorba vzdělávacích programů pro vzdělávací obor anglický jazyk
Keywords: educational programmes; English language; curriculum; syllabus; Evaluation; vzdělávací programy; angličtina; učební osnovy; učební plány; evaluace