Určení polohy více cílů ze signálů dopplerovského senzoru se třemi přijímači a jedním vysílačem - Hůla, Vojtěch (Univerzita Pardubice, 2021)
V diplomové práci je popsána funkce radarového čidla s jedním vysílačem a čtyřmi přijímači pro zjišťování přítomnosti a polohy několika osob v místnosti. Čidlo využívá fázoměrné metody Je zde navržen vhodný vysílací signál a jeho parametry a vypracován algoritmus zpracování signálů. Na matematickém modelu zpracování signálu v Matlabu byla ověřena jeho funkčnost s jednoduchým modelem pohybujících se cílů.
Radar sensor for detection and localization of multiple targets using four receivers and one transmitter.
Keywords: radarová čidla; radarový vysílač; přijímač; Dopplerův jev; fázoměrný princip; Dopplerovský princip; DFT; Getzelův algoritmus; separace cílů; radar sensors; radar transmitter; receiver; phase measurement method; Doppler effect; Discrete Fourier Transform; Goertzel algorithm; target separation