Proměny dětského hrdiny ve vybraných prózách české literatury pro dospělé po roce 1989 - Bednářová, Renáta (Univerzita Pardubice, 2016)
Bakalářská práce s názvem Proměny dětského hrdiny ve vybraných prózách pro dospělé po roce 1989 je rozdělena do šesti kapitol. První je věnovaná změnám v české literatuře po listopadové revoluci, mezi něž patří i nástup českých autorek na literární scénu. A právě této problematice se věnuje kapitola druhá. Třetí teoretická kapitola se zaměřuje na literární postavu. Dále již následuje praktická část. V jednotlivých kapitolách se práce věnuje nejdříve jednotlivých autorkám, jejím životům a dílu. Poté je analyzována každá kniha, charakterizován dětský hrdina a hledají se jeho funkce v díle.
Changes of Childhood Hero in Selected Prose for Adults after 1989
Keywords: dětský hrdina; próza po roce 1989; funkce dětského hrdiny; Dousková, Irena; Andronikova, Hana; Soukupová, Petra; child hero; prose after 1989; child hero's function