Konstrukční návrh podložky pro zkušební zařízení pneumatik - Johánek, Petr (Univerzita Pardubice, 2012)
Bakalářská práce se zabývá návrhem nové podložky pro statické zkušební zařízení pneumatik, které se nazývá statický adhezor. V práci jsou uvedeny metody zkoušení plášťů pneumatik, dále je popsán současný stav zkušebního zařízení a možnosti měření s důrazem na deformační charakteristiky. V experimentální části práce jsou uvedeny návrhy podložek se základní dokumentací. Je vybrána vhodná varianta s ohledem na pevnostní, ekonomické a výrobní aspekty. Vybraný konstrukční návrh podložky umožní měření deformačních charakteristik ve všech směrech včetně boční a torzní deformační charakteristiky i pod úhlem odklonu kola.
Construction design of underlay for test machine of tires
Keywords: zkoušení plášťů pneumatik; deformační charakteristiky pneumatik; statické adhezory; konstrukční návrhy podložky; testing tire casing; tire deformation characteristics; static adhezors; construction design of underlay