Životnost staveb - Rásochová, Andrea (Univerzita Pardubice, 2010)
Diplomová práce je zaměřena na stanovení životnosti stavby a komparaci s konkrétním znaleckým posudkem. Je rozdělena na dvě části. První část je teoretická a zabývá se nemovitostmi obecně, životností staveb a opotřebením staveb. Druhá část se věnuje výpočtu životnosti konkrétní stavby podle jednotlivých metod, výsledky následně porovnává s životností ve znaleckém posudku a podává návrhy na implementaci do praxe.
Life of buildings
Keywords: nemovitosti; životnost staveb; přestárlé stavby; metody stanovení životnosti staveb; Properties; life of buildings; superannuated buildings; methods for determining the life of building