Dopady devizových intervencí ČNB na českou ekonomiku - Smolíková, Lenka (Univerzita Pardubice, 2018)
Předmětem bakalářské práce je zhodnocení dopadů devizových intervencí České národní banky na ekonomiku České republiky. V první části bakalářské práce je popsána měnová politika a jsou vymezeny makroekonomické ukazatele. Ve druhé části bakalářské práce je charakterizována měnová politika České národní banky a jsou zhodnoceny dopady devizových intervencí na českou ekonomiku.
The impacts of CNB foreign exchange interventions on the Czech economy
Keywords: měnová politika; Česká národní banka; devizové intervence; makroekonomické ukazatele; monetary policy; Czech National Bank; foreign exchange interventions; macroeconomic indicators