Analýza důvodů pro výběr povolání vědeckého pracovníka - Čermáková, Natálie (Univerzita Pardubice, 2015)
Hlavním cílem této práce je zanalyzovat situaci českých vědců z pohledu financí, prestiže, ale také vzdělání a zjistit, jaké faktory vedou studenty terciárního vzdělávání k rozhodnutí se pro kariéru vědeckého pracovníka. Za účelem naplnění cíle práce bylo provedeno dotazníkové šetření mezi studenty doktorských studijních programů.
Analysis of the reasons for choosing the profession of a researcher
Keywords: tertiary education; doctoral students; science and research; researchers; terciární vzdělávání; doktorandi; věda a výzkum; vědečtí pracovníci