Památkářská činnost Kamila Hilberta (1869 - 1933) - Císařová, Jitka (Univerzita Pardubice, 2012)
Práce se zabývá činností Kamila Hilberta (1869 - 1933) v oblasti památkové péče. Na základě rozboru jím realizovaných restaurací památek jsou popsány změny, ke kterým v tomto oboru došlo v první třetině 20. století.
Preservation Activity of Kamil Hilbert (1869 - 1933)
Keywords: památková péče; restaurace památek; první třetina 20. století; historic preservation; restoration of historical monuments; 1st third of the 20th century