Hemolytické anémie - Dudová, Marcela (Univerzita Pardubice, 1996)
Práce se stručně zabývá obecnou charakteristikou anémií včetně morfologické a patofyziologické klasifikace. Dále se věnuje hemolytickým anémiím, v přehledu podává jejich definice, výskyt, klinický obraz, laboratorní nález a terapii. V příloze jsou uvedeny stručné principy laboratorních vyšetření včetně obrazové dokumentace.
Keywords: anémie; hematologie