BigData ecosystem - Prudký, Tomáš (Univerzita Pardubice, 2021)
Cílem této bakalářské práce je představit čtenářovi Big Data ekosystém. Práce se v teoretické části zaměřuje na představení samotných Big dat, NoSQL databází, relačních databází, technologií od společnosti Apache, seznámení s pojmem open data a s vizualizačními nástroji. Praktická část je věnována práci se sadou dat, na které jsou provedeny operace jako nahrání dat, jejich analýza a vizualizace. Celý Big Data ekosystém je velice rozsáhlý, z toho důvodu celá práce je zaměřena spíše pro začínající uživatele.
BigData Ecosystem
Keywords: apache; big data; ekosystém; noSQL databáze; open data; vizualizační nástroje; apache; big data; ecosystem; noSQL database; open data; visualization tools