Využití huminových látek k izolaci kovů z vodných roztoků - Kovářová, Kateřina (Univerzita Pardubice, 2002)
Autorka se v práci zabývá studiem procesu odstranění kademnatých iontů z roztoku pomocí vápenatých solí huminových kyselin. Z analytických technik využívá voltametrii, izotachoforézu a spektrometrii.
Using of humic substances for isolation of metals from water solution
Keywords: ochrana životního prostředí; těžké kovy; huminové látky; analytické techniky