Život židovských náboženských obcí : židovská obec Praha a Chabad Lubavič - Ryšavý, Jakub (Univerzita Pardubice, 2006)
Práce podává informace o obecním životě Pražské židovské obce a hnutí Chabad Lubavič, seznamuje s historií a osudy židovského obyvatelstva na území ČR, charakterizuje Pražskou židovskou obec, hnutí Chabad Lubavič, nastiňuje jejich vznik a dále srovnává vybrané charakteristiky, důležité pro snažší pochopení sporu, v který vyústila jejich vzájemná koexistence v prostředí židovské ortodoxie v Praze.
The life of jewish communities : the jewish community of Prague and Chabad Lubavitch
Keywords: Judaismus; Židé; náboženské obce; Praha; Chabad Lubavič; Česko