Výhody a nevýhody miniinvazivního přístupu v chirurgii - Formánková, Libuše (Univerzita Pardubice, 2008)
Práce je zaměřena na problematiku miniinvazivní chirurgie. Výhody a nevýhody tohoto přístupu jsou zkoumány u operací tříselných kýl. Provedený výzkum porovnává přednosti i nedostatky dané metody oproti klasickému postupu.
Advantages and disadvantages of miniinvasive practise in surgery
Keywords: miniinvazivní chirurgie; laparoskopie; tříselná kýla; operace tříselné kýly; miniinvasive surgery; laparoscopy; inguinal hernia; operations inquinal hernia